16 Eylül 2012 Pazar

VERİM HESABI NASIL YAPILIR?

Ortalama verim hesabi alım yaptığınız kompostun ağırlığının  %30'u dur. Ancak gerekli şartların oluşturulmuş olması kesinlikle gereklidir. Bu verim miktarını ilerleyen zamanlarda %50 ~ %60'lara kadar çıkarmanız mümkündür. Biz kendi depolarımızda mevsiminde %80'lere kadar bu verimi çıkartıyoruz bu oranları üreticilerimiz deneyim kazandıkça yakalamaktalar fakat yeri gelmişken söylemeliyim ki bu oranlar saman kompostun da yakalanması imkânsız rakamlardır. Sadece pamuk kompostu bu verimlere müsaade etmektedir.
Samanın su tutmak özelliği yoktur, oysa pamuk çok iyi su tutabilmektedir ve mantarın bünyesinde %90 su bulunmaktadır. Varın gerisini siz düşünün. İstanbul da bazı arkadaşlar saman kompostu satabilmek için pamuk kompostunu kötülemektedir ama üreticilerimiz ve biz yaptığımız işten eminiz. Yoksa 10 yıldır bu işi yapmak mümkün olmazdı herhalde. 


Değerli arkadaşlar değerli yorumlarınızı bekliyorum olumlu olumsuz her şeyi yazabilirsiniz bekliyorum.

İyi çalışmalar dilerim
Abdullah Konak
Mobile:0533 595 9444

abdullah_konak@hotmail.com
 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sağlıklı İletişim Kurabilmek İçin Gönderdiğiniz Maillerinize Lütfen Telefon Numaranızı Mutlaka Yazınız. Zira Telefon Numarası Belirtilmeyen Mesajlara Cevap Verilmeyecektir.